Zoeken
Sluit dit zoekvak.

juli 17, 2024

Parkeren in Purmerend: Alles wat je moet weten

Purmerend, een charmante stad gelegen in de provincie Noord-Holland, biedt een scala aan activiteiten en attracties voor zowel bewoners als bezoekers. Of je nu de historische binnenstad verkent, winkelt in het moderne winkelcentrum of geniet van een wandeling langs de schilderachtige grachten, je zult waarschijnlijk ergens je auto willen parkeren. In deze blogpost bespreken we alles wat je moet weten over parkeren in Purmerend, inclusief parkeergarages, tarieven, regels en handige tips.

Parkeergarages in Purmerend

Purmerend beschikt over meerdere parkeergarages die strategisch zijn geplaatst om gemakkelijk toegang te bieden tot verschillende delen van de stad. Hier zijn enkele van de meest populaire parkeergarages:

1. Parkeergarage Claxonate

Gelegen in het hart van Purmerend, biedt Parkeergarage Claxonate gemakkelijke toegang tot de binnenstad. Deze garage heeft ruime plaatsen en is ideaal voor bezoekers die willen winkelen of dineren in het centrum.

Adres: Claxonate 40, 1441 WC Purmerend

Openingstijden: 24/7 geopend

Tarieven: €2,00 per uur, maximale dagtarief €10,00

2. Parkeergarage Willem Eggert

Deze parkeergarage bevindt zich onder het winkelcentrum Eggert en is perfect voor degenen die een dagje willen winkelen. Het biedt directe toegang tot de winkels via een lift en roltrap.

Adres: Gedempte Singelgracht 2, 1441 AP Purmerend

Openingstijden: Ma – Za: 07:00 – 22:00, Zo: 10:00 – 18:00

Tarieven: €1,50 per uur, maximale dagtarief €8,00

3. Parkeergarage Koemarkt

Op slechts een korte loopafstand van de levendige Koemarkt vind je deze parkeergarage. De Koemarkt is een populaire plek voor restaurants en cafés, dus deze parkeergarage is ideaal voor een avondje uit.

Adres: Gedempte Where 8, 1441 WP Purmerend

Openingstijden: 24/7 geopend

Tarieven: €2,00 per uur, maximale dagtarief €12,00

Straatparkeren in Purmerend

Naast parkeergarages zijn er ook voldoende mogelijkheden voor straatparkeren in Purmerend. Het is handig, vooral als je snel even iets wilt ophalen of slechts voor een korte periode in de stad bent.

Parkeerzones en Tarieven

Purmerend is opgedeeld in verschillende parkeerzones, elk met hun eigen tarieven en tijdslimieten. Deze zones zijn duidelijk aangegeven met borden en markeringen op de weg. Hier is een overzicht van de belangrijkste zones en hun tarieven:

  • Zone A (Centrum): €2,50 per uur, maximale parkeertijd van 2 uur
  • Zone B (Rand van het centrum): €1,50 per uur, maximale parkeertijd van 4 uur
  • Zone C (Buiten het centrum): Gratis, maar soms beperkte tijdsduur (bijv. maximaal 2 uur)

Let op: De tarieven kunnen variëren afhankelijk van de locatie en tijd van de dag. Controleer altijd de borden voor de meest actuele informatie.

Betalingsmogelijkheden

Voor straatparkeren kun je betalen bij de parkeerautomaten die verspreid staan in de hele stad. Deze automaten accepteren muntgeld, betaalkaarten en sommige zelfs mobiele betalingen via apps zoals Parkmobile en Yellowbrick.

Tips voor Parkeren in Purmerend

Hier zijn enkele handige tips om het parkeren in Purmerend zo soepel mogelijk te laten verlopen:

1. Gebruik parkeerapps

Er zijn verschillende apps beschikbaar waarmee je niet alleen gemakkelijk kunt betalen voor parkeren, maar ook beschikbare parkeerplaatsen kunt vinden. Apps zoals Parkmobile, Yellowbrick en ANWB Onderweg kunnen bijzonder nuttig zijn.

2. Let op de bewegwijzering

Zorg ervoor dat je goed op de bewegwijzering let om boetes te vermijden. Parkeerregels kunnen variëren afhankelijk van de zone en tijd van de dag. Lees altijd de borden zorgvuldig.

3. Overweeg fietsen

Purmerend is een fietsvriendelijke stad met veel fietspaden en stallingmogelijkheden. Als je niet ver hoeft te reizen, overweeg dan om de auto thuis te laten en met de fiets te gaan. Dit kan je parkeerkosten besparen en is beter voor het milieu.

4. Controleer de evenementenagenda

Purmerend organiseert regelmatig evenementen en markten die de parkeermogelijkheden kunnen beïnvloeden. Controleer de evenementenagenda van de stad om voorbereid te zijn op drukke dagen.

5. Maak gebruik van gratis parkeerplaatsen

Als je bereid bent een beetje verder te lopen, zijn er gratis parkeeropties beschikbaar buiten het stadscentrum. Dit kan vooral handig zijn als je van plan bent langer te blijven.

Conclusie

Of je nu een inwoner bent of gewoon op bezoek, weten waar en hoe je kunt parkeren in Purmerend kan je een hoop stress besparen. Met een goede mix van parkeergarages, straatparkeeropties en handige tips, ben je goed voorbereid om deze prachtige stad te verkennen zonder je zorgen te maken over waar je je auto kwijt kunt. Vergeet niet om altijd de lokale parkeervoorschriften te controleren en veilig te parkeren!

 

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die overeenkomen met uw interesses