Zoeken
Sluit dit zoekvak.

juli 17, 2024

Genieten op het Terras in Purmerend: De Beste Tips en Locaties

Purmerend, een charmante stad in Noord-Holland, staat bekend om zijn gezellige sfeer en prachtige historische binnenstad. Wat deze stad extra aantrekkelijk maakt, zijn de vele terrassen waar je kunt ontspannen met vrienden en familie, kunt genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon kunt genieten van een goed kopje koffie. In deze blogpost nemen we je mee naar de beste terrassen in Purmerend en delen we enkele tips voor een perfecte terraservaring.

De Beste Terrassen in Purmerend

Purmerend heeft een breed scala aan terrassen die voor elk wat wils bieden. Van bruisende pleinen tot rustige hoekjes, hier zijn enkele van de beste plekken om op het terras te zitten:

1. Koemarkt

De Koemarkt is zonder twijfel het kloppend hart van Purmerend als het gaat om terrassen. Dit centrale plein wordt omringd door talloze restaurants en cafés, elk met hun eigen unieke sfeer en menu. Hier zijn enkele hotspots op de Koemarkt:

Grand Café Heel Europa

  • Beschrijving: Een klassiek grand café met een uitgebreide kaart, variërend van ontbijt tot diner.
  • Specialiteit: Probeer de huisgemaakte appeltaart of de uitgebreide bierkaart.
  • Adres: Koemarkt 20, 1441 DD Purmerend

Brasa Bar & Kitchen

  • Beschrijving: Een trendy eetgelegenheid met een groot terras en een moderne inrichting.
  • Specialiteit: Geniet van heerlijke vlees- en visspecialiteiten van de grill.
  • Adres: Koemarkt 21, 1441 DA Purmerend

Café de Heeren

  • Beschrijving: Een gezellig café met een ontspannen sfeer, perfect voor een borrel.
  • Specialiteit: Proef de beroemde bitterballen of geniet van een uitgebreide borrelplank.
  • Adres: Koemarkt 18, 1441 DJ Purmerend

2. Willem Eggertstraat

Voor degenen die liever winkelen en daarna een pauze willen nemen, biedt de Willem Eggertstraat diverse terrassen waar je kunt genieten. Deze straat is een populaire winkelstraat en biedt een mix van bekende ketens en unieke boetieks.

Bagels & Beans

  • Beschrijving: Een rustgevende plek met een breed assortiment aan bagels en biologische koffie.
  • Specialiteit: De bagel met gerookte kipfilet en avocado is een aanrader.
  • Adres: Willem Eggertstraat 55, 1441 CH Purmerend

Stadscafé de Buren

  • Beschrijving: Een modern stadscafé met een groot terras en een gevarieerd menu.
  • Specialiteit: Probeer de heerlijke lunchgerechten en verfrissende smoothies.
  • Adres: Hoogstraat 3, 1441 BB Purmerend

3. De Kaasmarkt

De Kaasmarkt is een pittoresk plein dat bekend staat om zijn historische uitstraling en gezellige sfeer. Dit plein is perfect voor een rustig middagje mensen kijken terwijl je geniet van een hapje en een drankje.

Kaasmarkt Bistro

  • Beschrijving: Een sfeervolle bistro met een prachtig terras en uitzicht op het plein.
  • Specialiteit: De kaasfondue is een must-try.
  • Adres: Kaasmarkt 16, 1441 BG Purmerend

De Smalle Brabander

  • Beschrijving: Een authentiek bruin café met een knus terras.
  • Specialiteit: Geniet van lokale bieren en klassieke Nederlandse snacks.
  • Adres: Kaasmarkt 12, 1441 BG Purmerend

Tips voor een Perfecte Terraservaring

Om je terraservaring in Purmerend optimaal te maken, hebben we enkele handige tips voor je verzameld:

1. Houd het Weer in de Gaten

Hoewel Purmerend vaak zonnige dagen kent, kan het weer in Nederland onvoorspelbaar zijn. Controleer de weersvoorspelling voordat je vertrekt en neem eventueel een jasje of paraplu mee voor als het weer omslaat.

2. Reserveer Vooraf

Vooral tijdens zonnige dagen en in het weekend kunnen de terrassen snel vol raken. Het is verstandig om van tevoren te reserveren, vooral als je met een grotere groep bent. Veel restaurants en cafés bieden online reserveringsmogelijkheden.

3. Ga voor Lokale Specialiteiten

Veel terrassen in Purmerend bieden gerechten en dranken die typisch zijn voor de regio. Probeer eens iets nieuws en ga voor lokale specialiteiten zoals de kaasfondue bij Kaasmarkt Bistro of een lokaal gebrouwen biertje bij De Smalle Brabander.

4. Kies de Juiste Tijd

Als je op zoek bent naar een rustige plek om te werken of te lezen, dan kun je het beste ’s ochtends of vroeg in de middag gaan. Voor een levendigere sfeer met muziek en gezelligheid, kun je beter later op de dag of in de avond gaan.

5. Geniet van de Omgeving

Purmerend is niet alleen rijk aan leuke terrassen, maar ook aan mooie uitzichten en historische gebouwen. Kies een terras met een mooi uitzicht en geniet van de omgeving terwijl je ontspant.

Evenementen en Activiteiten

Purmerend organiseert regelmatig evenementen die de terraservaring nog specialer maken. Denk aan live muziekoptredens, markten en festivals. Hier zijn enkele populaire evenementen om in de gaten te houden:

1. Purmerendse Markt

Elke dinsdag en zaterdag is er markt in Purmerend, waar je kunt genieten van verse producten en lokale specialiteiten. Na het winkelen is het heerlijk om neer te strijken op een van de nabijgelegen terrassen voor een kop koffie of lunch.

2. Koemarkt Feesten

Gedurende het jaar worden er verschillende feesten en evenementen georganiseerd op de Koemarkt, zoals Koningsdag en het jaarlijkse kermis. Deze evenementen brengen extra leven in de brouwerij en maken je terrasbezoek nog gezelliger.

3. Zomerconcerten

In de zomermaanden worden er vaak openluchtconcerten gehouden op verschillende locaties in de stad. Diverse terrassen bieden speciale arrangementen aan waarbij je kunt genieten van het concert onder het genot van een hapje en een drankje.

Conclusie

Of je nu een inwoner bent of een bezoeker, de terrassen in Purmerend bieden een fantastische ervaring voor iedereen. Met hun gezellige sfeer, diverse menu’s en prachtige locaties, is er altijd wel een plek die aan je wensen voldoet. Volg onze tips voor de beste terraservaring en ontdek zelf waarom Purmerend een geweldige plek is om te ontspannen en te genieten van het goede leven.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die overeenkomen met uw interesses

Geschiedenis van Purmerend

Geschiedenis van Purmerend: Een Reis door de Eeuwen

Purmerend, een stad in de provincie Noord-Holland, heeft een rijke en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. Van een bescheiden nederzetting tot een bruisende stad vol leven en activiteit,