Zoeken
Sluit dit zoekvak.

juli 17, 2024

Ontbijten in Purmerend: De Beste Plekken om je Dag te Beginnen

Purmerend, een pittoreske stad in Noord-Holland, staat bekend om zijn charmante grachten, historische architectuur en levendige markten. Maar wist je dat het ook een paradijs is voor liefhebbers van ontbijt? Of je nu op zoek bent naar een snel ontbijt voor onderweg of een uitgebreide brunch met vrienden, Purmerend heeft het allemaal. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste plekken om te ontbijten in deze mooie stad.

De Koffiebranderij

Gelegen in het hart van het centrum, is De Koffiebranderij een populaire plek voor zowel locals als toeristen. Het interieur is gezellig en modern, met veel planten en houten meubels die zorgen voor een huiselijke sfeer. Hier kun je genieten van vers gebrande koffie en een breed scala aan ontbijtopties, van croissants tot uitgebreide ontbijtplanken met lokale producten. De barista’s zijn gepassioneerd over hun vak en nemen de tijd om elke kop koffie perfect te maken. De geur van vers gebrande bonen vult de lucht en draagt bij aan de warme, uitnodigende sfeer.

Aanrader: Probeer de ontbijtplank met vers fruit, diverse kazen, vleeswaren en ambachtelijk brood. Combineer dit met hun beroemde cappuccino voor een perfect begin van je dag. Hun zelfgemaakte jams en chutneys zijn ook een heerlijke toevoeging aan je ontbijt.

Brasserie146

Brasserie146 ligt aan het water en biedt een prachtig uitzicht terwijl je geniet van je ontbijt. Dit restaurant staat bekend om zijn verse en biologische ingrediënten. Het menu varieert van eenvoudige ontbijtgerechten zoals yoghurt met granola tot uitgebreide brunchopties zoals eggs benedict en avocado toast. Het terras aan het water is een favoriet onder bezoekers, vooral op zonnige dagen. De sfeer is ontspannen en je kunt de eenden zien zwemmen terwijl je van je maaltijd geniet.

Aanrader: De eggs benedict met zalm zijn een favoriet onder de vaste klanten. Vergeet niet om een glas verse jus d’orange erbij te bestellen. Hun zelfgebakken brood is ook een aanrader en past perfect bij de gerechten.

Bagels & Beans

Bagels & Beans is een keten die in heel Nederland bekend is, maar de vestiging in Purmerend heeft iets bijzonders. De sfeer is ontspannen en de medewerkers zijn altijd vriendelijk en gastvrij. Hier kun je genieten van een breed scala aan bagels, smeersels, en verse sappen. De inrichting combineert moderne en rustieke elementen, waardoor het een perfecte plek is om even tot rust te komen. Hun koffie is van hoge kwaliteit en ze bieden ook verschillende soorten thee aan.

Aanrader: De ‘Alles-Op-Een-Bagel’ is een must-try! Deze bagel wordt belegd met roomkaas, avocado, tomaat, komkommer en pijnboompitten – een heerlijke start van de dag. Voeg er een vers sapje aan toe voor een complete maaltijd.

Tante Truus

Tante Truus is een uniek café dat gerund wordt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is niet alleen een plek waar je kunt genieten van een heerlijk ontbijt, maar ook een plek waar je bijdraagt aan een sociaal doel. Het interieur is knus en de sfeer is warm en uitnodigend. De medewerkers zijn altijd bereid om een praatje te maken en hun verhalen te delen, wat bijdraagt aan de unieke ervaring van dit café.

Aanrader: De pannenkoeken bij Tante Truus zijn legendarisch. Kies de klassieke versie met stroop en poedersuiker of ga voor de luxe variant met vers fruit en slagroom. Hun huisgemaakte siropen zijn ook een hit en een perfecte toevoeging aan je pannenkoeken.

De Stadskaffee

Voor degenen die houden van een nostalgische sfeer is De Stadskaffee de perfecte keuze. Dit café is gevestigd in een historisch pand en biedt een uitgebreid ontbijtmenu. Van traditionele Nederlandse ontbijtjes tot internationale favorieten zoals Franse toast en Engelse ontbijtjes, de keuzemogelijkheden zijn eindeloos. De oude foto’s en memorabilia aan de muren geven je een gevoel van reizen terug in de tijd.

Aanrader: Begin je dag met een klassieke Nederlandse uitsmijter – drie eieren op brood met ham en kaas. Simpel maar oh zo lekker! Hun huisgemaakte appelmoes is ook een aanrader en past perfect bij de uitsmijter.

Café La Vie

Café La Vie is een stijlvol en modern café met een uitgebreide ontbijtkaart. Ze staan bekend om hun gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Dit is de ideale plek voor een ontspannen ontbijt of brunch met vrienden of familie. De inrichting is strak en eigentijds, met veel licht en comfortabele zitplaatsen.

Aanrader: De acai bowl is een hit bij Café La Vie. Het zit boordevol superfoods en wordt geserveerd met vers fruit en granola. Een gezonde en lekkere start van je dag! Hun verse smoothies zijn ook een aanrader en bieden een verfrissende aanvulling op je ontbijt.

Het Geheim van Edam

Hoewel technisch gezien in Edam, is Het Geheim van Edam slechts een korte rit van Purmerend en zeker een bezoek waard. Dit schilderachtige café biedt een rustieke en gezellige ambiance waar je kunt genieten van heerlijke ontbijtopties. De sfeer is intiem en je voelt je direct thuis dankzij de vriendelijke bediening.

Aanrader: De boerenomelet met groente en kaas is een hartige optie die je energie geeft voor de rest van de dag. Vergeet niet om hun verse muntthee te proberen! Hun zelfgemaakte taarten en gebakjes zijn ook een traktatie en perfect om mee af te sluiten.

Conclusie

Of je nu een inwoner bent van Purmerend of gewoon op bezoek, er zijn tal van geweldige plekken om te ontbijten en je dag goed te beginnen. Van knusse cafés tot moderne brasseries, er is voor elk wat wils. Dus de volgende keer dat je je afvraagt waar je moet ontbijten in Purmerend, probeer dan een van deze geweldige plekken uit en geniet van een heerlijke start van je dag.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die overeenkomen met uw interesses

Geschiedenis van Purmerend

Geschiedenis van Purmerend: Een Reis door de Eeuwen

Purmerend, een stad in de provincie Noord-Holland, heeft een rijke en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. Van een bescheiden nederzetting tot een bruisende stad vol leven en activiteit,